Renovatie - SHML Weert

Ga naar de inhoud

Renovatie

   
Een ingrijpende renovatie van zijn huurwoning in Zwijndrecht  maakte thuiswerken voor de schrijver en journalist Mohammed Benzakour  onmogelijk. Via de rechter dwong hij niet alleen een onkostenvergoeding  van 6.000 euro af, maar ook dat verhuurder Trivire alternatieve  werkruimte aanbiedt.
    Mohamed Benzakour voor de entree van de flat.   
De 392 flatwoningen aan het P.J. Oudplein en het Gerbrandyplein  krijgen nieuw sanitair en dubbelglas. Keukens en de centrale verwarming  worden vervangen. Bewoner Benzakour begreep al snel dat enorme  geluidsoverlast zijn werkzaamheden als schrijver en journalist thuis zou  verstoren. ‘Zelf woon ik op de negende verdieping, maar als er op de  begane grond een keuken wordt weggehakt, hoort en voelt de hele flat  dat.’
 
Niet serieus genomen
 
Benzakour vroeg bij aanvang van het werk aan woningcorporatie Trivire  om vervangende werkruimte, maar Trivire kon dit niet bieden. Benzakour  voelde zich niet serieus genomen en stapte naar de rechter. Bestudering  van de akkoordverklaring leerde Benzakour dat hij akkoord was gegaan met  een renovatie ‘in bewoonde staat’. ‘Dat zinnetje “in bewoonde staat” is  juridisch belangrijk. Met mij hebben veel mensen in mijn flat de  gevolgen hiervan niet goed begrepen. Dat had Trivire beter moeten  uitleggen.’
 
Overtuigen met opnamen
 
Benzakour overtuigde de rechter met geluidsopnamen van de  werkzaamheden. Tijdens de renovatie week hij uit naar hotelkamers en  vrienden om te werken. De hiervoor gemaakte kosten krijgt hij nu op last  van de rechter van Trivire vergoed.
 
Les geleerd
 
Trivire laat weten voorafgaand aan de renovatie een klankbordgroep te  hebben geraadpleegd. Hieruit bleek dat er extra aandacht nodig was voor  oudere bewoners, maar thuiswerkers werden over het hoofd gezien. ‘We  hadden een beter alternatief kunnen bieden voor thuiswerkende mensen,  zoals bijvoorbeeld het gebruik van een werkplek op ons eigen kantoor.  Dit is niet gedaan en daar hebben wij van geleerd voor de toekomst’,  aldus woordvoerder Daphne de Borst van Trivire.
  
  
INFO

6001CL Weert.
Langpoort 7a
info@shmlweert.nl
tel: 0495-543858.
www.shmlweert.nl

Copyright2020@shmlweert.nl
Ons kantoor
Terug naar de inhoud